От  близо две години Алексей Петров не се е чувствал заплашен.

...
От  близо две години Алексей Петров не се е чувствал заплашен.
Коментари Харесай

Приятел на Алейксей Петров: От близо две години не се чувстваше заплашен

От  близо две години Алексей Петров не се е чувствал застрашен. Това казва  ръководителят на съдийската комисия и член на Управителния съвет на Българската федерация по карате Георги Ривов пред bTV.   
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 121
Последният диалог на Георги Ривов с Алексей Петров е пет дни преди атентата. „ Моето разбиране - след срещите ми в последно време с него, е, че той беше прекомерно спокоен. Твърде спокоен беше. Аз персонално в дадени моменти не съм забелязвал защитата му “, твърди доктор инж. Георги Ривов, член на УС на Българска национална федерация по карате.

Двамата се познават от 90-те години на предишния век. Среща ги каратето, на чиято национална федерация по- късно Алексей Петров става ръководител, а Георги Ривов дълго време е общоприет секретар.

„ Алексей имаше няколко лица. Той имаше дарбата доста бързо да качи някой в облаците. Естествено, другото му лице, което не се харесваше, е да приземява също толкоз бързо. Аз съм го виждал в светлата му страна. Не съм го виждал в другите му функции. Чувал съм доста, само че не съм го виждал “, споделя още Георги Ривов.

През годините спортът сближава Алексей Петров с разнообразни хора. „ Румен Николов беше там, Пламен Ангелов, Сергей - огромна част от политиците са минали през този спорт. Г-н Петко Петков се е занимавал с бойни изкуства. Да, господин Бойко  Борисов е бил част от федерацията. Даже бих споделил, че през 2001 година, когато той стана основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ние го избрахме за почетен президент на Българска федерация по карате. Да, господин Кирил Петков е  упражнявал карате “, сподели още той.

Дали обаче Петров е бил проектант на настоящето държавно управление, Ривов не знае. Но не изключва това да е претекст за убийството му.

„ Той се опитваше, съгласно мене, да работи за страната. Може би в тази си роля е бил неуместен, може би връзките му с различни  среди и промяната му на ролята като позиция в страната би заплашила някои хора. Не можем да изключим нито властовия фактор, нито парите, нито отмъщението “, разясни още Георги Ривов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР